Posted in Uncategorized

Српскиот фолкер Миланче Радосављевиќ има бизарна судбина: Починал по удар од гром, арамии го откопале за да го ограбат, а тој оживеал среде грабежот на гробот!

Во младоста, на српскиот хармоникаш и пејач од повозрасната генерација Миланче Радосављевиќ му се случило  нешто што е еднакво на најбизарните филмски приказни – клиничка…

Continue Reading...
Posted in Uncategorized

Штип си доби химна!

Фолк пејачката Јасмина Гуњева на својот фејзбук профил објави песна за нејзиниот роден град Штип.Песната наскоро ќе добие и видеозапис. Слуснетеа песната за Штипhttps://www.youtube.com/watch?v=c6Nae24umSw&feature=share&fbclid=IwAR1CNDj5PnMPp6r3I_5Neb1oM5GJG170q1AkW21gSzQdJTWucDl-iCmZcsQ https://www.youtube.com/watch?v=c6Nae24umSw&feature=share&fbclid=IwAR1CNDj5PnMPp6r3I_5Neb1oM5GJG170q1AkW21gSzQdJTWucDl-iCmZcsQ

Continue Reading...