Наум Петрески о оваа година на голема Австралиска турнеа со негова екипа

По ланската успешна турнеја Наум Петрески и оваа година со голема Австралиска турнеја во мај и јуни.Да посетиме лани Наум заедно со Зуица ,клавијатирисот Илија Тотовски тота,Виолинистот Џевад и екипа на ИНТВ од Македонија имаа успешна турнеа каде се бараше карта повеќе.Ова година во изменет состав Наум повторно во офанзива заедно со младата фолкерка Оливера Оли,Џевад Рамадановски,Илија Тотовски Тота
Стефче Стојковски Македонскии и Милован Секуловски.Се предвидува повторно да бдат посетени истите градови и повторно да бидат успешни ,Организатор на оваа голема турнеа е Охридското социално друштво Св Наум оф Мелбурн на чело со господинот Васко Ангелоски.

Author: FOLKCLUBTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *