Оваа песна е забранета по Македонските медиуми!

Се работи за песната “За тебе пеам родино”на Рубинчо Благадуша,во песната се опејува Македонија и се проколнуваат душманите за Македонија.Од пред некој ден на продукцијата што го застапува пејачот стигнал допис од неколку медиуми дека таа песна не смее да се емитува по медиумите,затоа што ги поткопува пријателските односи со соседните држави а во песната се нарекуваат фашисти и крвници и затоа што се спомнува Македонија а со новиот устав тоа е забрането.Пробавме да го контактираме пејачот Рубичо Благадуша,тој не беше изненаден и ни одговори дека веќе ништо не го изненадува во Македонија,но тоа не е пречка да пејам за Македонија.

Author: FOLKCLUBTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *