ЕВТО ПУПИНОВСКИ СО НАВРЕДА КОН ОХРИГАНИ-ВИЕ НЕМАТЕ КАПАЦИТЕТ!

Евто Пупиновски наместо  беста да ја истури на власта во Охрид ја истури на Охригани.Евто стави замерка што на плоштадот во Охрид никогаш не го викнале него него друѓи пејачи кои ги пееле неговите песни,а свезно знаејки дека за тоа кој ке настапува на плошдадот во Охрид никој не ги прашува Охригани тулу одлучуваат локалните власти ,кои си ги викаат претежно нивните подржувачи!

Популарниот фолк пејач Ефто Пупиноски на својот фејсбук профил навреден од односот на охриѓани напиша статус која ја разбранува јавноста. Имено Пупиноски е изреволтиран што и покрај големиот хит „Лихнида кајче веслаше“ ниту еднаш не бил поканет да настапи во Охрид.

-САМО КОЛКУ ДА СИ КАЖЕМЕ. Вие своето го кажавте, да си го кажам јас моето. Охриѓани мои, ја знаете ли песната Катино моме катинке? Значи ја знаете – добро.Ја знаете ли песната Прости ми душо моја? О да, ја знаете – одлично! А ја знаете ли песната Туѓа си бескрајно? Ја знаете и таа, извонредно.
Велите овие песни ги знае и старо и младо.

А го знаете ли балканскиот хит Лихнида кајче веслаше, каде што се збпорува за Охридското езеро? А бре охриѓани. А бре во живот не сте ме поканиле во Охрид – на плоштад, во оригинал да ви ги испеам сите овие и уште толку други мои хитови. Што ќе беше, што луѓе бевте?

На тој ваш плоштад во тој ваш Охрид други пејачи од Македонија и од надвор ви ги пејат моите песни, ама бледо, неквалитетно.

Помина скоро пола век,а вие не ја разбравте вредноста на таа „ЛИХНИДА“. Хитот кој ве спомнува и ве величи кај балканскиот граѓанин, хитот кој само по себе си има некоја мала улога во рекламирањето на вашиот туризам. И замислиете, јас не ви се лутам.

Објективно вие немате капацитет тоа да го разберете. Многу ми е жал што ви направив толку убава песна. И уште нешто, тоа „охриѓани мои“ е грешка. Никогаш не сте биле мои, напиша Ефто Пупиноски на фејсбук.

САМО КОЛКУ ДА СИ КАЖЕМЕВие своето го кажавте, да си го кажам јас моето.Охриѓани мои, ја знаете ли песната Катино моме…

Gepostet von Efto Pupinoski II am Freitag, 4. Januar 2019

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *