ОВАА ГОДИНА ПАРИЧНИ НАГРАДИ ЗА ПРВИТЕ ТРОЈЦА НА “ИЗБОР НА ЛЕТЕН ФОЛК ХИТ”

И оваа година ќе се одржи избор на Летен фолк хит ,изборот ќе се одржи во Општина Новаци која го подржува овај фестивал.Оваа годинановитет е тоа што ќе има повеќе имиња од фолк сцената и тоа што првите тројца ќе имаат парична награда.Фестивалот ќе се емитува на Сателитската ИНТВ и неколку регионални тв од Македонија.

Да подсетиме лани на истото место се одржа фестивалот под покровителство на Општина Новаци а победници во различни категории беа Благојче Стојановски Туше,Елена Јовческа и групата Милениум.Пријавувањето е во Студио Пикси и ИН продукција.

Фестивалот се одржува на 21 август во Новаци.

Author: FOLKCLUBTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *