Петар Нечовски снимаше песна за Охридско село, жителите не сакаат да им пее песна пироман и клептоман!

Деновиве на јутуб се појави видео од пензиониран голк пејач насловено како Куратица село мое,најверојатно пејачот оваа песна ја снимил по нарачка,но жителите на село Куратица Охридско ова го пречекаа на нож.Како што велат прво за да сними химна за село некој постои месна зедница ,која воопшто не е прашана за овај проект а и да била немало да дозволат баш овај пејач да ја пее од повеќе причини.Прватае дека го бие лош глас пејачот ,има слаб рејтинг а истиот пејач се обиде жив да запали нивни соселанец!

Author: FOLKCLUBTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *