Хаос поради коронавирусот кај Македонските фолкери

Едни од најзасегнатите во оваа ситуација се и музичарите кои што живеат само од музиката,а низ Македонија ги има илјадници.

Не само што немаат свирки, туку откажани им се сите концерти, настапи, свечености до месец јули, па тука постои и еден голем проблем. За дел од настаните и свеченостите музичарите веќе добиле капар, народски кажано за дел од пазарот. На социјалната мрежа фејзбук се појави група “Музичари во карантин” и токмутаму се води иницијатива меѓу музичарите дали капарот треба да се врати?!

Погледнете дел од коментарите !

Author: FOLKCLUBTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *